Ja e glaaa jihoo

Jag gillar lov. Och att jag har bestämt mig för att jag är frisk nu. Så nu är jag frisk.
I fredags vare mys med tove och lollo och igår vare mys med indra på dagen och lite bakning med tove och lollo på eftermiddagen och sen bowling + barhäng med massa finisar.
WIHOO!

Älskar förövrigt sms:et jag fick av min syrra igårnatt:
"Nej ta än  han du så ha sa det bowbling liten. Hoppas du har her det andra gymnasiet"

Hahaha, fyllesms <3

Fortfarande ett mysterium vad det var hon ville få fram...


SLÄPP UT MIG!

Asså. Alla är typ jättekritiska mot att jag ska få lämna min lägenhet idag.
"Du hade 39 graders feber igår! Du borde verkligen inte hitta på något! Du är inte helt frisk än! Jag vill träffa dig, men är det verkligen en så bra idé, lille vän? Jag tänker bara på DITT bästa!"
Men BULLSHIT!
Jag har ingen feber idag. Jag har bara lite hosta men nästan all smärta i min hals har försvunnit nu. Vad mer krävs för att jag ska få bege mig ut i civilisationen hallå?
När man är sjuk så behandlar verkligen folk en som:

  1. Pesten
  2. En ömtålig liten docka

Typ antingen bah "Åhnej! RÖR INTE DEN DÄR! KOM INTE FÖR NÄRA! NEJ du får INTE låna lypsyl! AKTA MIG! Tänk på SMITTAN!" eller "Nu äre du som vilar upp dig ordentligt och inte gör något annat än sitta och rulla tummarna på ditt rum." Eller en blandning av de två: "Sitt på ditt rum nu och ta det lugnt, lilla gumman. Akta så att du inte blir mer sjuk! Och håll andan så mycket som möjligt när du, gud förbjude, måste lämna rummet... För VÅR skull liksom."
Jag klaaaarar mig! Tvinga mig inte att vara hemma. ÄNNU. En. Jävla. Dag.
Och jag smittar inte ens längre! Man smittar bara precis innan man blivit sjuk och typ första, möjligtsvis andra dagen, under sjukdom. Inte tredje. Och speciellt inte tredje när man tyyyyyp är frisk. Och om jag nu har fel och skulle vara en smittorisk så är det ju ändå lugnt så länge jag typ inte hostar/spottar i någons mun vilket jag inte direkt hade planer på att göra.
Så kan alla bara chilla och låta mig göra något! Det är inte som om jag tänkte springa ett maratonlopp, bada i en isvak eller ens gå ut på krogen. Jag vill bara ha en kopp te, mysigt sällskap och en mysig film. Det är ju ändå bara det jag kommer underhålla mig med här hemma om jag nu skulle varit megasjuk. Men visst. Jag kommer nog svimma av sjukhet för att jag ser på film och myser. Nog. Verkligen.
Så ikväll slipper ni mig inte! Minsann!
Here I come, kompisar!

*host*


Frågor:

  • Hur kan jag ha vaknat och tänkt att "men idag känns det ändå lite bättre!" och ta tempen med hoppfullt humör och se att jag har 39,4 graders feber?! Det var ju inte bättre alls.
  • Varför blir man alltid sjuk när man verkligen som minst vill bli sjuk? Som till lov?
  • Varför servar inte min syster mig och min bror? Vi är faktiskt sjuka. Hon är frisk. Vad mer behövs inte för att hon ska sätta igång och springa runt och ta beställningar? Liksom.
  • Hur kommer det sig att man alltid vaknar när drömmar är som mest spännande? Jag ville veta vad för överraskning som nån mystisk person hade fixat åt hela vår klass. Men icke. Sa nicke.
  • Måste lärare vara så snabba på att sätta oanmäld frånvaro? Om man är sjuk är ju inte direkt det första man gör när man vaknar att sätta på datorn och logga in på fronter. Man är ju sjuk! Man vill ju bara sova. Idioti.
  • Och en sista: Kommer jag hinna bli frisk till imorn? Någon allsmäktig sjuk-gud som har svaret på det? Maila mig isf.


Nu ska jag fortsätta med det jag gör bäst just nu: sjuka mig.


I need more of your assistance now

Gå till skolan imorn trots dunkande öron, hals som inte visar någon nåd och fortfarande lite feber?
Neeeee. Det skippas nog.
Men jag känner mig så dålig varje gång jag inte går till skolan nuförtiden med tanke på att jag ibland bara inte orkat gå på massa lektioner och sånt här och där. Så nu. Nu då jag faktiskt är sjuk på riktigt så känner jag mig ändå dålig som bara inte biter ihop och går. Man missar ju så mycket när man är borta från skolan. Och det känns som att lärare slutat tro en när man säger att man varit sjuk. Man hör bara deras "Jahaaaja. Du var "sjuk"... Visst visst!" typ. Fast det kanske bara är jag som övertolkar just det men det känns faktiskt som att de inte tror en. Att de bara tror att man skolkar. Men nu är jag ju faktiskt sjuk! Faktiskt!
Plus att min sjuka betyder att jag antagligen inte kommer kunna vara med på musikalen imorn heller. Blä. Jag vill kunna gå dit! Ååååh.
Och nu är det ju lov också om bara två dagar. Jag vill INTE va sjuk på lovet! Och till helgen! Vill inte vill inte villintevillintevillinte.
Det är som Linnéa sa en gång: När man är sjuk vill man bara en sak - bli frisk.

Här bor jag just nu. In mah bed. Med mina *hosthost* och *aj som fan*
(dock är matteboken mer än dekoration än ett flitigt använt redskap om jag ska vara ärlig)

Sjuklingen

Jag är sjuk. Gnäll gnäll. Feber och halsont. Blä blä.
Känner mig lite snurrig i huvudet av febern ooouuh aah. När man reser sig upp är världen inte så stabil asså.
Jag trodde igår att den enda anledningen till att jag hade lite ont i halsen måste varit för att jag brassade på som fan på kören. Och hemlis: magstödet kanske inte alltid orkade vara där. That's bad for your hals you know.
Men icke sa nicke. SJUK ÅH SÅ KUL ATT VA SJUK! Kanske borde typ ge mig ut i världen och hosta på alla så att vi alla kan vara sjuka. Missery loves company. Som en annan brukar säga.
Googlade precis "halsont" för att hitta en bild att lägga in. Men de var ganska äckliga eller tråkiga. Så ni får nöja er med den här låten istället.
Herregud vad tårar kommer spillas när vi sjunger den på studenten, det ska jag säga er.


Massa sjuka bacill-pussar på er!

Så himla stora frågor asså

Jamen tjenare tjenare!
Hur är läget här då? Jo tack, bara bra!
Vad har jag gjort idag dåå? Jo men ni vet. Först äre ju skola för man går ju där. Och KÖREN = najs dag i skolan. Sen så bah åkte jag och tränade. Sådär coolt och najs bara som jag kan göra. Sen. Efter en dusch och näringsintag. Då träffade jag Tove och myste med te. Asså. Det var typ också ganska coolt. Eller jag menar cool. Utan t. För så säger man när man är cool.

På tal om att jag tränade förresten. Jag dansade Dans affro på friskis. Dans affro. Inte Affro dans...?!?! Hur fel känns inte det? Mycket. Det är inte som att man säger "Dans modern" istället för "Modern dans" eller "Dans folk" istället för "Folkdans". Så vad är grejen med friskis&svettis och att ledarna för dans affro verkligen måste säga just att "hej och välkomna till Dans affro" liksom för att betona att detta minsann inte är affro dans? Eller varför inte säga afrikansk dans? Varför förkorta det till affro? Och då låter det ju ännu knäppare ifall man skulle säga "dans afrikansk"... För så kan man ju inte säga! Är dom helt bäng i bollen?

Man undrar ju.

Lyckorusigt iih aah sdfghjkas

Vet inte riktigt vad som hände men jag har bara ett lyckorus just nu! IIIIIH!
Åh jag hoppade bara upp och ned alldeles nyss och pussade massa på min lilla katt och skrattade typ rätt ut i luften som en galning. Jag är bara så glad. Och nu sitter jag bara här med världens största smajl! Åh! Ah! SKÖÖÖNT! Var ordet jag letade efter. Det känns skönt och glatt och mysigt just nu! Jag är bara så glad säger jag igen bah. Glad glad glad glad! Happi_girl_92 typ.
Lyssnar dessutom på massa glad musik som bara gör mig ännu gladare. Och åh nu slumpades en jättegla och mysig låt på spotify. Wiiie!
Saker och ting blir verkligen bara bra ibland.
Känner mig smått hysterisk. Glädjefnatt assåasdfghjklö vet inte vart jag ska ta vägen det bara kryper i mig! Hihohihhahaihihi mmmmmys!
Och hur bra är inte Fleet Foxes?!??! ÄLSKAR'OM! Det gör jag!
Älskar typ seriöst alla just nu! SÄNDER KÄRLEK TILL ER! Åh underbara finisar!


(tackdetärdinförtjänstväldigtmycketfaktiskt)

Balthazar yeaah





Hurraaaa det är freeedag!

Känns som att jag bor i förvirrelselandet. Typ. kNaZ. Fortfarande. Hänger inte med i mina egna tankegångar alls. Bara hit och dit, fram och tillbaka. Och nu är jag megatrött. Men det är bara att tagga till för snart blire utgång med massa fina finisar!
Och kvällens repeatade låt är bara denna braiga:


/ En förvirrad, trött, snurrig tjej.


Strumporna på och kläderna också!

Min högra vad är bara så rätt idag.



Medan min vänstra...

Den är ingenting förutom en hoppfull, optimistisk LÖGNARE.

Men något de båda är: noppriga.
Det kan vi iaf alla vara överens om.

Mina kläder idag får mig förresten att känna mig som en hemmafru från 50-talet.

Men jag gillare!
Uppenbarligen. Annars skulle jag ju inte ha på mig det...
Logik på hög nivå här.


Och denna rubrik har ingenting att göra med inlägget.


Var och såg denna med Alice ikväll + mys och te efteråt.
Den va najs. Faktiskt. Trodde den skulle bli lite långtråkig då den handlar om en kille som fastnar med armen mellan en stor sten och ett berg och sen sitter fast där resten av filmen, men den var bra!
Och Alice som jag inte sett på så länge! Det var supermys att träffa henne också! Finally liksom.

Och på tal om FINALLY.
IMORN KOMMER ELLIPELLINOR SYSTER HEM EFTER 5 MÅNADER!
Ett stort jävla finally på den assow. Abo. Broschaan. Osv.


Alla hjärtans dag är nu officiellt över. HAPPITAJM!

Jahapp.
Klockan = Mycket.
Hur mycket?
För mycket.
Vill bara lyssna på Beirut, Laura Marling och annat mys.
Eller så kanske jag och toves lilla alla hjärtans dag hälsning får duga. Iaf för er för det är ni som ska titta. Jag har redan tittat. Faktisssskt.



(På något vis känner jag mig så hälsosamt ledsen just nu. Liksom bara ledsen över det väsentliga och sen glad, eller åtminstone lugn, kring allt annat. Det känns liksom nyttigt. Inte som att jag kommer gå under av detta utan snarare att jag kommer komma ur det hela starkare. Och det är ju bra det iaf. Håller tummarna hårt slutna på att det håller i sig)


Att det ska vara så komplicerat

Gud vad saker och ting är knäppa och knasiga. Har ni tänkt på det?
Den ena är ledsen den andre är glad någon annan är förvirrad och någon annan är nervös och en femte är chockad en sjätte besviken en sjunde förstående en åttonde söt. Eller alla är söta faktiskt.
Men asså. Det är så knäppt alltihopa bara. Så mycket hit och så mycket dit. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till allting när det enda jag vill är att få låta mig själv ryckas med i den enes glädje men samtidigt inte vill lämna någon kvar som inte känner den. Vad känner jag? Vad vill jag? Vad vill alla andra? Vad är rätt? Vad är fel? Vad kan jag göra för att göra någon glad? Varför kan inte alla bara få vara glada? Som i en fånig romantisk komedi. Fast nä inte ens där, för där finns det alltid ett dilemma (då typ tjejen dumpar killen och de blir båda ledsna men sedär, de hitta visst tillbaka till varandra till sist. Chockerande.) innan det blir bra i slutet igen. Jag vill bara få känna mig naiv och glad och tänka att alla andra också är naiva och glada. Liksom ett litet tag bara.
Snurrig och förvirrad och orolig är det jag är mest nu. Och liiite mysigt glad, men ändå inte.

Idag är det iaf ALLA HJÄRTANS DAG!
Vilken grej!


Siri och Samuel är iaf supersöta, superkära och superglada! Vilket dagens lunch visar.
Och det är supernajs!

Ibland äre verkligen synd om de små KP-arna...

Jag är för poppis
Jag är en 11-årig tjej som är jättepopulär (bland mina tjejkompisar, inte bland killarna) och det är faktiskt ett problem. Jag är kompis med typ alla tjejer och några killar. Det går inte en dag utan att minst en person frågar mig om vi kan vara efter skolan. Jag får typ aldrig tid att göra läxor, umgås med familjen eller sitta på mitt rum och bara göra vad jag vill. För jag är väldigt snäll (inte för att vara skrytig men...) så jag klarar inte av att säga nej om någon frågar. Det är väldigt jobbigt! Jag kan liksom inte bara säga: "Nej tyvärr, jag orkar inte i dag", fast jag känner så. Jag måste hitta på en lögn-ursäkt istället, som att jag ska till tandläkaren. Snälla hjälp mig någon! Vad ska jag göra för att slippa ljuga?
/ Vantejag =) <3


Detta får mig att tänka på något som kallas för "Falsk snällhet" vilket är att man inte kan säga emot och ifrån. När folk som inte kan säga ifrån säger att dom är "för snälla" eller som i detta fallet då hon skriver "jag är väldigt snäll så jag klarar inte av att säga nej om någon frågar" så blir jag faktiskt lite irriterad. Det handlar inte om att vara snäll. Det är falsk snällhet. Det är inte äkta snällhet om man inte gör det som känns rätt för en själv. Sen såklart det är jobbigt att inte kunna säga till om att man faktiskt inte orkar göra något, men denna lillen låter ju lite otacksam. Liksom "Hej det är så synd om mig för jag har så många kompisar". Och jag vet, hon är bara 11 så då får man vara lite knäpp men tänk om någon liten plutt som inte har några kompisar läser detta och känner sig ännu sämre. Blä. Nej. Oj. Vad mycket det blev om detta nu. Egentligen ville jag bara lägga upp den för att jag tyckte den var skojig. Speciellt det där med skrytig. Hehehe. Så nu ska jag vara tyst.


För att jag inte kan få nog av mitt hår just nu




Måste. Permanenta. Det. Snarast.


Locki... nej förlåt, VÅGIGT! ska det ju va.



Ser man ens hur det ser ut ordentligt?
Det är frågan som ni inte kan svara på men som jag undrar.
Jobbigt läge.

Nu ser jag och Tove iaf ut som twins med våra vågiga hår.
För det är viktigt det där med vad det är.
Vågigt är det. Inte lockigt.
Så säg inte fel nu för då blir tove arg(are än vanligt) (hehehe) (heh) (eeh)

Nu är jag iaf supertaggad på att permanenta håret!
Skulle bli AWESOME!


Och jag är ett kap tydligen. Just sayin'

Julian Casablancas - Left and right in the dark


Ja. Igår var jag inne i stan och köpte present åt Cili och köpte grejor till mig själv med Lollo, Tove och Hillevi på dagen. Sen så hade Cili (en as god) middag för hon har blivit 19 stora år! Och Siri hade bakat jättegod tårta och biskvier så det var gott all the way. Sen drog vi alla till Philip som hade fest. Det var en fin dag! Och kväll!

Och oj! Nu är klockan typ tre och jag ska ju dansa affro dans på friskis! Och jag som inte ens kommit ur min lilla pyjamas. Men det är bara att skutta upp som gäller, antar jag.

Asbra låt där uppe förövrigt.

Byebye.


Why you so wet, snow?

Att ha sovmorgon från första lektionen och börja 10:45, men ändå behöva gå upp 07:30 för att plugga.
Den känslan.

Jaja. Jag har iaf hunnit med att laga mina stövlar med inte ens silvertejp, för det hittade jag ingen, så det fick bli med sån där brun tejp man brukar stänga kartonger med.
Så.
Det kommer nog hålla utomordentligt bra.
För mina gummistövlar är ju gjorda av kartong.
Och kartong ska ju kunna hålla vattentätt i snöstormar.

I come in peace.

I go in peace.


Tjenixxxen alla c00lingar i zybervärlden!


Söt tjej har varit på musikal och haft skoj. Blivit trött tjej. Söt och trött tjej ville bara säga hej. Söt och trött tjej är för trött (och söt) för att orka skriva mer än så. Trodde ni ja. Söt och trött tjej har också ätit ganska precis. Blivit mätt tjej. Söt, trött och mätt tjej har idag stått på en stol medan linnéa legat under den och snurrat på den och samtidigt som carro filmat spektaklet. Blev då snurrig tjej.
Söt, trött, mätt och snurrig tjej. Det är jag det.

Peace, Love and Understandin'
(mitt absoluta livsmotto... eller... vänta nu)


and I'm singing "oh, oh" on a friday night.







Tittut Agnes!

YES!
Jag blir så gla! Det gick äntligen att ladda upp bilder utan att min dator crashade galet. Så här är lite från när vi bowlade i fredags och från när vi såg på melodifestivalen i lördags.
Njut av bilderna nu för fasiken för såhär mycket har jag aldrig ansträngt mig för att lägga upp bilder förut. Detta har varit ett tre dagars projekt...
Frågan är: vare värt det?
Ja, för nu njuter ni ju. Joho, det gör ni. NjutARNA, det är ni det.

Då visste man inte så mycket egentligen

Sitter och tittar igenom min bilddagbok ända tillbaka från 2007 (har haft bilder ända från 2006 men jag raderade alla dom i ett *skämsförmigsjälv*-ryck och nu ångrar jag det i ett *idiotjagvarsomgjordeså*-ryck), då jag gick i åttan, samtidigt som jag lyssnar på taking back sunday, the all-american rejects, panic! at the disco och annan musik jag lyssnade på under den perioden.
AH! För mycket gammalt på samma gång.
Känns så sjukt hur olik jag känner mig från då. Fast det ändå går så lätt att leva mig in i hur jag var. Känslorna, tankarna och handlingarna skulle jag aldrig göra på samma sätt idag, men jag förstår varför jag har gjort dom. Den känslan är konstig. Att man känner igen sig fast man känner sig så olik. Att läsa och se bilder från vad jag gjorde då och dras med i känslorna och minnena man får av bilderna och texterna. Speciellt då det är bilder från tillfällen där jag vet att varit ledsen men att jag ändå har skrivit glatt bara för att inte avslöja att jag var ledsen för mina "bdb-bevakare".
Lille pluttjag! Jag ser mig fortfarande som osäker, men att kolla tillbaka på detta får mig ändå att inse hur långt jag kommit. Var alltid så rädd för att folk skulle döma mig, samtidigt som jag ville sticka ut och inte bara falla in i den "tråkiga/vanliga-mallen". Jag skulle väl på något sätt visa alla att jag vågade, var stark, alltid var glad, inte brydde mig om vad folk tyckte osv, när det egentligen ofta var tvärtom. Såklart jag var glad också (t.ex. när jag var med jojo, nora, agnes, lollo och jessie), men detta med att jag brydde mig FÖR mycket om vad folk tyckte gjorde mig så osäker och ledsen och ångestig och ibland lite insluten. Men jag har alltid fått höra att jag är social och glad så jag vet inte hur mycket av detta som ens syntes. Jag såg bara inte mig själv som sådan, jag kände mig ju osäker, fånig och fel mest hela tiden. Hela grejen var ju att jag verkligen verkligen inte ville att folk skulle fatta det, för då kändes det som om folk skulle sluta vilja vara med mig. Typ. När det kanske egentligen är så att man blir mer omtyckt ifall man vågar visa sig svag också. Jag älskar iaf när folk delar med sig av något som dom tycker är jobbigt eller visar sina skavanker. Det känns fint och speciellt på något vis. Skavankerna är ju typ det bästa.
Det som känns mest konstigt med att kolla tillbaka i hur man var för några år sedan är att man inser att man ändå är den personen fortfarande. Ja, man har utvecklats jättemycket och man tänker, känner och gör inte samma saker, men man har fortfarande kvar den man var i sig. Som den osäkra 14-åringens bilddagbok som jag sitter och tittar i. Jag är inte inte lika osäker idag, men det är ju ändå samma osäkerhet. Känslan är ju likadan. Jag kämpar ju fortfarande mot samma negativa tankar, bara det att jag vet mer om hur jag ska peppa mig själv nu och jag har lärt mig mer att man duger fastän man inte är perfekt och att jag inte behöver leva upp till något sorts lyckligt ideal, utan att man får vara ledsen och komplicerad ibland också. Därför förstår jag mer och tycker om mig själv mer nu. Men fortfarande är jag ju en osäker person. För det är ju svårt att inte låta sig själv vara det ibland och jag har fortfarande lätt för att känna mig dålig, ivägen, oomtyckt och fel. Så på något sätt har man alltid kvar små delar av sig själv från hur man en gång har varit. Och jag undrar ifall de någonsin försvinner helt. Undrar också om någon ens kommer orka läsa denna wall of text som jag skriver just nu...
Vart jag vill komma med detta är iaf att man nog aldrig någonsin kan sluta vara den man en gång varit för så länge man kan leva sig in i hur man var förut så har man kvar en del av den. Man vet ju exakt hur man har känt och tänkt och då har man alltid kvar det i sig. Om man kan känna känslorna igen, om än bara som ett minne, så finns de ju fortfarande där. Typ.
Känner mig så luddig när jag försöker förklara detta i skrift. Jag är för trött.
Känns också så konstigt att sitta och känna de känslor och tankar jag tänkte år 2007 och sedan sluta titta på bilderna och då helt plötsligt slängas in i nuet igen. Hoppa mellan då och nu på bara en sekund och inse hur annorlunda allting är. Inse hur mycket man inte hänger med i ens eget liv, typ.




det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer

Daniel Adams-Ray - Gryningspyromanen


Jag repeatar denna asbraiga låten just nu.
Så som jag börjat göra med alla låtar jag upptäcker nuförtiden.
Så jag tröttnar på dom jetefort.
Fail.

Igår flängde jag omkring ganska mycket och ganska random. Först var jag, Tove, Louise, Tobbe, Skogis och Fippe och bowlade. Sen satt vi på OJOJOJ och chillade. Sen gick vi till donken. Sen åkte jag, Tove och Louise ut till Ivins utflyttningsfest. Eller jag och Tove åkte ut lite senare än Louise. Typ mitt i natten rättare sagt. Och rätt ska va rätt.
Gud vad många smådraman som kan gömma sig på en och samma hemmafest, det ska jag säga er.
Men det var en fin och rolig kväll!
Jihooooo!

Hejdå.


De små sakerna i livet!

Vågar nästan inte skriva det för det känns som att jag kommer jinxa det då, men ska ta mod till mig.
Nu kör vi:
Mitt internet har inte fuckat upp sig en endaste gång sedan jag satt på min dator. Dvs, jag har haft en fin surfstund i 33 minuter och 33 sekunder. FÖRSTÅR NI HUR SJUKT DETTA ÄR?! Inget "koppla ifrån" för att raskt "ansluta" det igen. Inget aggroutbrott. Inget krångel. Bara lugn. Som en filbunke.
Ni förstår inte hur ofrustrerad och problemfri det får mig att känna mig!
Känner mig som en normal internetanvändare för en gångs skull! Jag är en av er nu! WOHO!

Och när man känner sig helt glad och chockad över 33 minuters problemfri internetanvändning. DÅ vet man att man har ett dåligt internet...

Men det funkar iaf nu så nu njuter jag bara. NjutARN.
ÅÅÅH jag blir så glaaaa!

Men nu blire lite press. Nu måste jag ju komma på något superduperviktigt att göra för att passa på och ta vara på detta unika och fantastiska tillfälle! AAAh. Måste typ... ladda ner något asstor fil. Just because I can. Eller titta på något på internet utan lagg. Bara för att jag KAN. OKEJ???

Nåå måre åf this shit:


.... peppar peppar ta i trä.

när saker och ting bara tar slut


Jag har mörkmörklila naglar (typ svart men jag känner ändå bestämt att näää det är det inte) och känner mig tüff.

Jag pluggar också. TUFFT som tusingen!
AH. Jag känner mig så konstig och flängig i humöret. Ska allt bara bli som det var innan nu eller? Ska jag bara glömma och gå tillbaka? När det inte är det jag vill. Framåt då? När allt bara får mig att känna mig så osäker, ledsen och... fel. Går det att gå framåt då? Dumma frågor som rubbar min pluggning. Men pluggspärren känns iaf inte lika tung nu, konstigt nog. Det är ju iaf bra. Fastän det säkert kan bero på att jag nu inte känner att jag duger ifall jag inte skulle göra läxan, medan jag förut kände mig lite mer duglig trots att jag inte gjorde något.
Jag vill bara spela piano och ta i ända från magen och till gränsen på skriksjunga och få koppla bort allt förutom mina fingrars förflyttning och min rösts styrka. Den där styrkan som jag borde hitta utanför min röst. I hela min kropp ska den finnas. Och sjunga och känna styrkan så att jag tillslut glömmer bort magstödet men klämmer i ändå och får lite ont i halsen. Men det gör inget. Behöver ju inte tänka på något alls längre. Trycka ned tangenterna med mer kraft än innan och inte bry mig om när kraften får mig att slinta. Bara fyllas upp av musiken och känna det som musiken och texten förmedlar. Leva mig in i låten så pass mycket att jag glömmer allt. Fly bort från mig själv en stund.
Men imorn går det inte att fly något längre.
Och jag orkar inte att dramat aldrig tar slut trots att det faktiskt är slut.
Önskar att ett slut bara kunde vara så enkelt som slutet på en låt är.
Att när man sjunger den sista raden i texten och spelar den sista tonen och låter tonen hänga där tills den klingat av helt och allt som hörs är tystnad. Att det då. Då är det bara slut. Och man sitter fortfarande med händerna över pianot, med sin nästan slutkörda hals och fortfarande med låten i sig och bara andas. Andas men börjar sakta resa sig upp, för nu är låten slut. Andas och går vidare för nu är det ju slut. För att man måste gå vidare då. För att nu, nu är det slut.


Bara braiga bilder bliva bombade




all my bubble dreams



Jag har haft denna låten på hjärnan sen i fredags och nu så passar den helt plötsligt in ganska bra.
Slumpen är ingen tillfällighet, tänker jag mig nästan.

RSS 2.0