Eldkvällen, bilder, ja

I lördags fick vi då paddla över lilla söderbysjön och sitta runt elden och massa ljus och dricka glögg och grilla körv och äta pepparkakor och leka med koldioxid-is.
Mycket värd kväll!

The hipster-dream

Jag borde typ flytta till Portugal, börja klä mig och bli überhipster och börja ta såna där urvattnade, blekta eller svartvita, abstrakta foton på mina überhipstervänner och allt überhipsteraktigt vi kan tänkas hitta på i Portugal. Och så ska jag skaffa mig antingen en sjukt snygg überhipster BF eller GF och så ska vi bara va så himla hipster och inte bry oss, för vi är så himla unika, och ta massa foton med hippa strimor av solstrålar som träffar oss lite hipsteraktigt nonchalant när vi sitter i fönsterkarmen, eller bara lite varstans. För att inte tala om röken. Röken ska fotas. Och hippt ska det bli.


(... Såg bilder på heta portugisiska hipsters... kände bara *MJAO gimmie thaaat*)

(Speciellt the dudes. Mums.)

(DAMN, portugisiska hipsters are lookin' faaaaaain)

Typ seriöst det bästa vi nånsin gjort

Asså hallå hejsan.
Nu stinker jag rööööök för jag har suttit runt en braaaaasa och myyyyst på Eldkväll.
OCH ARVID OCH FABBE HADE KÖPT SÅN DÄR TORR-IS SOM BLIR TILL RÖK NÄR DET KOMMER I KONTAKT MED VARMT VATTEN OCH OJOJOJ VAD DET VAR COOLT!!! HETS-CAAAAAAAAAPS-LLOOOOOCKK- COOOLT! Och så gjorde vi såpbubblor fyllda med torr-is-rök så att det kom rök när man spräckte dom... GAH COOLT!
Filmade massa. MÅSTE lägga upp något klipp och alla måste se! Sjukt ballt!
Förutom om jag skrek för mycket grejer som "MEN GUUUUUD OH MY GAD det är ju typ rök ÖVERALLT?!" osv. Isf så får ni inte se det. Hmm... ska kolla igenom filmerna och återkomma.

Tjeina.

Tycker det behövs lite fler fina bilder på mig här på bloggen...



Sådär. Mycket bättre.

Är förövrigt inne i en hetsmycketplugg-period igen. Tentor och gruppredovisningar <333333
Men oroa er inte älsklingar, ska blogga asmycket snart igen mina underbaraste små gullifjunputtinutt babys, LOVAR! Aah mama luvs u sooo much! Pussar och kramar och all kärlek i mängder gummzzzz <3<3<3<346578!!!!!


...............................
...................
... eh ja.

Nä men serri. Kill me now lite för hela tentamåstet. Blä blä på skola. Fast klarar mig än så länge bättre än förra tentan. Jag är NÖJD över det jag skriver. Bah se på fasen! Klara framsteg.

Vi svängde förbi Nyköping



To fly sky high


All the birds in the sky
All believing they could fly
Never fearing they would die




Nu är jag medlem i Ung Vänster.
Lite trötthetsspontant sådär på kvällskvisten.

Får man inte ha framtidsdrömmar vavavava osv.????

Idag idag idag var musikalen JETEkul! Och igår med på extrarepet! Och asså vår pjäs... kommer bli GALET BRAAAAAAAA

Och i skolan hade vi ett långt seminarium om våldtäcktsdomar. Kanske inte kul, men får verkligen mitt hjärta att vilja engagera sig. Advokat eller domare som är specialicerad på våldtäcktsfall eller mäns våld mot kvinnor samt andra genusrelaterade ämnen. DET skulle vara något det!
Fast känns som att jättemånga jag säger det till bah "Ahmen hörru, var inte du skoltrött?! Känns ju inte riktigt passande att läsa juridik då... Där måste man ju läsa och plugga SJUUUKT mycket!"
...
THANK U 4 BELIEVING IN ME </333456
Nä men kära ni, jag vet.
Jag är inte så dum att jag skickar in en ansökan nu för ett program på typ 5 år. Men för framtiden. Efter några pluggfria år så att jag får tillbaka någon sorts plugglust. DÅ vore detta ett ja, inte roligt jobb, men viktigt, forfilling och sånt. Får brahetskänslor i hela kroppen av att tänka på att jag skulle jobba med något sånt.

Vad hände liksom? Jag som var helt säker på att jag inte skulle bli jurist.

True that!

"What’s the worst thing you can call a woman? Don’t hold back, now. You’re probably thinking of words like slut, whore, bitch, cunt (I told you not to hold back!), skank. Okay, now, what are the worst things you can call a guy? Fag, girl, bitch, pussy. I’ve even heard the term ‘mangina.’ Notice anything? The worst thing you can call a girl is a girl. The worst thing you can call a guy is a girl.
Being a woman is the ultimate insult.
Now tell me that’s not royally fucked up.
"

— Jessica Valenti




Känner mig på extra feministiskt humör.
Kommenterade precis en jäääättelång kommentar i en facebookgrupp (crazy_facebook_feministaktivist) på ett youtubeklipp med Paolo Roberto då han snackar goja om feminism och föräldraledighet osv. utan någon som helst vettig fakta. AWhfbgujfdhnfbj dumma obildade männska!
Det finns så himla många människor som hasplar ur sig saker om jämställdhet och feminism och deras egen påhittade "fakta". Människor som bara lever och ser världen på ett så himla skevt sätt. Som att vi kvinnor väljer lågavlönade yrken och därför har lägre inkomst än män. Att vi får skylla oss själva?!?! Detta kan folk gå och tro utan att belysa det faktum att det kan vara så att de kvinnostämplade yrkena (t.ex. sjuksköterska, lärare osv.) en gång i tiden var mansdominerande och då hade höga löner och hög auktoritet men i takt med att fler kvinnor kom in på den marknaden så skönk lönerna och statusen. Dvs. Kvinnodominerande arbeten värderas mindre för att de är just kvinnodominerande. Varför lärs inte sån här information ut??
Och folk som säger att feminismen är förlegen, "vi är redan jämställda" och dylikt. Då tänker jag direkt på Alla Kvinnors Hus som är en kvinnojour för kvinnor och barn utsatta för våld/våldtäckt/övergrepp där vi var på studiebesök idag. Där berättade de att statistiken på offertalen i Sverige är 87% kvinnor och i bland de som utför övergreppen var det 93% män. Om inte det är ett tecken på makt och på patriarkatet så vet jag inte vad.
Blir bara ledsen över alla som inte är medvetna. Sen om dem efter de är medvetna inte bryr sig, så fine. Men de som inte baserar något de säger på fakta, utan bara deras egna uppfattningar som bottnar i könsstereotyper och normer och som TROR att det de säger är sant. Dem gör mig ledsen. Kan de iaf lära sig. LÄS PÅÅÅ! Genusvetenskap borde vara en del i grundskolan/gymnasiet. Åtminstone invävt några veckor i SO:n typ.
Nä. Vill stanna i min genusbubbla.
Eller så vill bara skriva långa argumenterande texter.
Synd bara att våra tentor ska vara akademiskt skrivna..... TACKA VET JAG BLÖGGEN!

Nöjd dag idag

Idag har jag inte gjort särkilt mycket vettigt och varit ensam hela dagen (förutom kvällen med la familia)... och det känns så skönt?
Har typ M.A.S.S.A skola för tillfället, ska inte ens rada upp allt, och har inte gjort något nämnvärt av arbetet idag heller. Mest tittat på serier/youtube/skit-tv. Sen tog jag en långpromenad med mig själv och jag som alltid brukar vilja prata och umgås njööt bara av ensamheten. Smaka på det ordet. Njöööööt. Man blir typ lite milt nöjd och mysig bara av att säga det. Lite livsnjutarfeeling. Att njuuutaaa. Men iaf.
Kan vara en reaktion på att jag har så mycket jag ska hinna med från och med imorn fram tills nästa måndag. Att jag nu njuter av min sista dag i frihet. Men you make it work liksom. Ska gå och lägga mig tidigare än jag gjort sen innan jag tog studenten typ (dvs innan tolv..) och upp tidigt i ottan och läsa skollitteratur och sedan på studiebesök och sedan musikal och sedan mer plugg. Men vafäään. På något sätt brukar det ju gå ihop ändå. Fastän man dör lite på vägen. Åh jag är så vis och livserfaren...

Önskar lite att jag var amerikan så att jag kunde skriva "Naah, man".
Vart kom detta ifrån, kan man fråga sig.
Naah, man på tal om ingenting. Kolla liksom, i cänt pull it off.
Men känns så fräsigt avslappnad. Alla skulle tänka "jamen DÄR minsann har vi en avslappnad-cool-gurrl who couldn't care less". Om jag var amerikanare alltså.
Men nog om det.
Skulle ju sova nu.

Hösten bara fortsätter att vara fin



Tintin är typ söt

Jag och Elli gav Mamma vår födelsedagspresent till henne idag: Middag och Bio:

Maten var god, filmen var jättebra, sällskapet likaså. Jättemysig kväll!
Asså. Har haft en riktig familjemyshelg. Love it!


snel hest



*klad_hästtjej*

JÄTTEmysig rid-dag med familjen i lördags + brakmiddag och mys efteråt.
Vi har pratat om att åka och rida tillsammans i flera år nu så det var fett kul att äntligen komma iväg.
Var inte alls rädd påvägen dit, bara taggad. Det första som hände när vi gick in i hagen var dock att Rickards häst bet Pappas häst i rumpan och då sparkade pappas häst tillbaka...... Hjälp liksom. Hästar är läskiga. Och fett stora. Fast min var iofs mest rund. Tjock.
Men när vi hade bekantat oss med hästarna lite mer och sen när vi väl var ute och red så var det bara skitkul!
Fast asså... Rickards häst var typ bara läskig. Den var ledarhäst och var tvungen att gå sist i ledet för att han hade en tendens att sparka bakåt?! Kul att dra fram den hästen till en nybörjare liksom.
Och juste jag höll ju på att ramla av en gång också... Åh minnen.
Men fan va kul det var! Skulle lätt varit hästtjej om jag testat på ridning som liten.

Halloweenmaskerad i fredags...

... Sådär två veckor efter halloween.. Men struntsamma. Var fett ändå.







Awesome kväll!
Och borde typ allltid klä mig sådär?!
Jag var fet cool.
Puss.

*cOoLt*


Min trygga genusbubbla

Var på riksdagen idag med genusklassen.
Asså. Jag tycker verkligen att det är konstigt att vissa jämställdhetsfrågor inte är en självklarhet. Att det fortfarande finns ett motstånd i riksdagspolitiken. Jag kan knappt förstå det faktiskt.

T.ex. folkpartiets kvinnoförbund måste lirka och ta ett steg tillbaka i deras feministiska åsikter dels för att 1. folkpartiet står inte för kvinnoförbundets feministiska syn och 2. för att ha en chans att ens få igenom något alls. De måste kompromissa jättemycket i föräldraförsäkrings-frågan t.ex. Överhuvudtaget förstår jag inte riktigt hur liberalfeminism i Sverige går ihop idag. Såna grejer som kvotering, delad föräldraförsäkring, avskaffning av RUT osv är feministiska frågor som ju inte alliansen stödjer. Allt personerna som föreläste om Liberala Kvinnor kunde säga var typ att "Ja, våra personliga åsikter är ju såhär, men det är inte vad folkpartiet står för." De försökte också ha ett feministiskt perspektiv på RUT, där jag förstod argumenten men tyckte de var naiva och ofullständiga. Plus att det inte riktigt känns som att de får igenom så mycket ändå. De är ju utplockade från den vanliga politiken på något vis. Liksom, Folkpartiet + Folkpartiets kvinnoförbund, där de typ blir förpassade till utkanten med deras "kvinnofrågor" som ofta skapar "konflikter" till folkpartiet, som de beskrev det. Återigen bara en form att undervärdera kvinnors åsikter...

Nej, tacka vet jag vänstern! Där är feminism invävt i partiet och de har inget kvinnoförbund, utan hela deras parti ses utifrån ett feministiskt perspektiv. Och de hade så sjukt många bra motioner angående feminism?! Inget kompromissande liksom. Inget "vi kan inte kan få det helt jämställt så lets kompsomissa så att det blir liiite mer jämställt iaf". Utan här ses det som en självklarhet. Så som det ska vara, tycker jag.
Förstår inte riktigt varför det inte är jämställt än. Eller jag vet ju varför. Men känns så konstigt. Vill bara att ALLA ska se könsordningen i samhället. Eller så vill jag bara fortsätta leva i min lilla genusbubbla där alla är medvetna. Blir bara ledsen av verkligheten. Men någon dag då jag är mogen får jag väl ge mig ut och förändra världen......... Okey nä prettoskämt åsido men asså aa hejdå.

Beskåda: DRÖMMÅLTIDEN


Pastan lär smaka sjukt mycket korv men HIHIHIHI TITTA PÅRE!!!!!?!!!?!!!!
MAN LIKSOM TRÄR IGENOM OKOKT PASTA I OKOKT KORV OCH BAH KOKAR ALLT IHOP!
Genialiskt?!?!!
ÅÅÅH om jag hade sett detta som liten hade jag dött ännu mer av tagg!!!
Måste måste måste laga.

FLEET FOXES


Jag bara får och får grejer.
Syrran gav två biljetter till mig och en vän i present och ikväll smällde det!
Och så bjöd Matilda mig på middag innan konserten för att jag tog med henne.
Så snälla GULLISAR på de båda!
Och på tal om gullisar. GAAH FLEET FOXES VAR GRYMMA!!!!
Massa massa kärlek!
Åh älskar att gå på konsert.
Tack Elli och tack Matildis för en awesome kväll!
pUSShEJ



OBS!
Elli var också där med sina buddies.
Så jag gjorde ingen fuling genom att inte erbjuda henne en biljett när hon hade köpt två till mig.
Ifall ni trodde det.
Varför kände jag att jag behövde förklara det, kan man ju nu istället undra.
Jaha, men det var väl TYPISKT er att ni då aldrig kan sluta undra saker.
Era små luriga, misstänksamma filurer.
Luv u <333456

Mumford

Love;
it will not betray you,
dismay or enslave you,
it will set you free.

They see me rollin', they hatin',

Hej världen.
Hello world.
Hola el... worldo.

Har tydligen ingen skola imorn.
Chocken var total. Nästan.
Men åh jag vet inte riktigt vad jag ska berätta egentligen. Skrev ju i förra inlägget om planerna för helgen typ. Aa eller var på hejdå-fest för Daniel igår också! Men nu har jag inget mer att berätta typ... Eller det var kul igår, men var lite för bakis för att kunna njuta fullt ut för jag hade haft det för kul i fredags. Idag har jag gjort massa loppisfynd med Agnes! Iiih. Och i nuläget är jag uttråkad och hungrig.
Mitt liv rullar på liksom.

Äh känner mig bara som den tysta i den här videon:

Här är jag



Just me my computer and mah crisps. Eller chips som vi säger på svenska.
Jag gillar mitt liv.
Bah det jag ville rapportera.
Kom ganska nyss hem från genus-ölande på en pub på campus. Känner mig så himla stor. En ny era i livet då man hänger på universitetspubar. Och igår var jag på skeppsbar och imorn ska jag ut igen. Kuul!! Hihiii!
Oj. Låter som en alkis. Tycker om mitt liv även när jag inte dricker. Träffa Frida igår och bakade misslyckad kaka, men det var mys ändå. Har varit ute och ätit med familjen igår också och Firat mamma och moster i Söndags och träffat Tove, Lollo och Ragnar i Söndagskväll/tisdagskväll och ska shoppa på loppis med agnes i helgen och såååååååååånt. Jag har ett liv. Liksom. Viktigt viktigt. Anteckna det nu gänget.
Åh puss pussss på alla genusvetenskapare som bara är för bäässst!
Me likey!
Gofnatt.

Vimmelkantig dag

Asså är så himla snurrig i huvudet. Eller nej. I hela kroppen.
Vi började på grupparbetet idag. Asså. Aaah. Blev verkligen snurrig efter det. Och det sitter fortfarande kvar i hela kroppen. Jag är seriöst yr och vimmelkantig. Illa pernilla. Typ som att jag är kär fast inte den glada känslan av det. Äsch då.
Kan va för att jag skrev klart en låt idag också. Min andra någonsin. En kärlekslåt. Såklart. Vet inte vad jag ska skriva om annars hehehhh. Men den var verkligen inte riktad till någon verklig. Men kanske blev jag kär i låten eller personen i låten?
Asså jag har för bra inlevelseförmåga för mitt eget bästa ibland. Började ju skrika och gråta av rädsla en gång då jag var liten och spelade indiana jones på datan med förklaringen till mamma att "när han dog kändes det som att JAG dog!"... Okej var inte såå liten. Säkert mellanstadiet... Så som sagt. För bra inlevelseförmåga.
Nu ska jag käka.
Sen träffa tove.
Sen sova.
Godnatt på förhand.

RSS 2.0