True that!

"What’s the worst thing you can call a woman? Don’t hold back, now. You’re probably thinking of words like slut, whore, bitch, cunt (I told you not to hold back!), skank. Okay, now, what are the worst things you can call a guy? Fag, girl, bitch, pussy. I’ve even heard the term ‘mangina.’ Notice anything? The worst thing you can call a girl is a girl. The worst thing you can call a guy is a girl.
Being a woman is the ultimate insult.
Now tell me that’s not royally fucked up.
"

— Jessica Valenti




Känner mig på extra feministiskt humör.
Kommenterade precis en jäääättelång kommentar i en facebookgrupp (crazy_facebook_feministaktivist) på ett youtubeklipp med Paolo Roberto då han snackar goja om feminism och föräldraledighet osv. utan någon som helst vettig fakta. AWhfbgujfdhnfbj dumma obildade männska!
Det finns så himla många människor som hasplar ur sig saker om jämställdhet och feminism och deras egen påhittade "fakta". Människor som bara lever och ser världen på ett så himla skevt sätt. Som att vi kvinnor väljer lågavlönade yrken och därför har lägre inkomst än män. Att vi får skylla oss själva?!?! Detta kan folk gå och tro utan att belysa det faktum att det kan vara så att de kvinnostämplade yrkena (t.ex. sjuksköterska, lärare osv.) en gång i tiden var mansdominerande och då hade höga löner och hög auktoritet men i takt med att fler kvinnor kom in på den marknaden så skönk lönerna och statusen. Dvs. Kvinnodominerande arbeten värderas mindre för att de är just kvinnodominerande. Varför lärs inte sån här information ut??
Och folk som säger att feminismen är förlegen, "vi är redan jämställda" och dylikt. Då tänker jag direkt på Alla Kvinnors Hus som är en kvinnojour för kvinnor och barn utsatta för våld/våldtäckt/övergrepp där vi var på studiebesök idag. Där berättade de att statistiken på offertalen i Sverige är 87% kvinnor och i bland de som utför övergreppen var det 93% män. Om inte det är ett tecken på makt och på patriarkatet så vet jag inte vad.
Blir bara ledsen över alla som inte är medvetna. Sen om dem efter de är medvetna inte bryr sig, så fine. Men de som inte baserar något de säger på fakta, utan bara deras egna uppfattningar som bottnar i könsstereotyper och normer och som TROR att det de säger är sant. Dem gör mig ledsen. Kan de iaf lära sig. LÄS PÅÅÅ! Genusvetenskap borde vara en del i grundskolan/gymnasiet. Åtminstone invävt några veckor i SO:n typ.
Nä. Vill stanna i min genusbubbla.
Eller så vill bara skriva långa argumenterande texter.
Synd bara att våra tentor ska vara akademiskt skrivna..... TACKA VET JAG BLÖGGEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0